Премиерът Бойко Борисов на нова инспекция. Този път той се включи в социалната мрежа на живо от пътя до Рилския манастир, където е изградено ново укрепително съоръжение. 

Пътят е изграден с европейско финансиране. Реализацията на проекта за укрепване струва над 6 милиона лева. То е извършено чрез изграждане на 150-метров стоманобетонен джоб. 

В укрепителните дейности са включени и алпинисти. Подпорната стена е 4 метра, а над нея има еластична ограда, която пази пътя от свличане на земни маси.

"Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо", заяви Борисов.

Снимка: Министерски съвет

Премиерът провери и изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир. 

Снимка: Министерски съвет

Той изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас.

"Църквата много помага по темата ваксини, защото това е единственото спасение. В случая благодаря на църквата, че толкова много ни помага", заяви Борисов.

В Рилския манастир започва изграждане на локално пречиствателно съоръжение на стойност 1 милион и 600 хиляди лева, стана ясно при посещението на премиера. Предстои и реконструкция и художествена реставрация.

Реализацията на проекта за укрепване струва над 6 милиона лева.