Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са в Перник. Двамата заедно с кмета на града Станислав Владимиров и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков инспектират подмяната на водопроводната мрежа в града.

Премиерът и финансовият министър демонстрираха добро настроение по време на проверката на ремонтите на пернишкия водопровод въпреки разногласията свързани с намаляването на ДДС.

„Горанов, сега професор Гечев, като ни гледа, си вика: „Борисов е станал шофьор на Горанов – Горанов му стъпи на шията и сега го вози, кметът на БСП му е охрана от НСО… Чакай, че НСО сега не е хубаво- с тях да не се закачаме", каза премиерът Борисов.

По време на обиколката кметът Станислав Владимиров от БСП договори финансиране за инфраструктурни проекти, което предизвика Горанов да се пошегува: „Както сте тръгнали, на изборите трябва с обща листа да се явяваме - „Борисов за Перник“

Кметът на Перник обяви, че очаква да намалеят значително загубите по ВиК мрежата, които преди ремонта са достигнали 75%.

В момента градът е на нощен режим на водата обясни кметът на Перник и благодари за отклонението през софийския водопровод, която е позволила на перничани да бъде облекчен водния режим.