Правителството обмисля да изгради голям хранителен хъб на летище "Пловдив", съобщи пред журналисти в Куклен премиерът Бойко Борисов. 

"При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане встрани. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема", каза още Бойко Борисов.

Премиерът съобщи още, че Околовръстното на Пловдив ще бъде изградено задължително, защото Пловдив не може без него и ако е необходимо държавата ще помогне на града, работи се и по тази тема. 

„В София дострояваме Южната дъга, парите са осигурени и ако растежът е такъв, ако приходите са такива, с 2 милиарда излишък, ще заделим за Околовръстния път на Пловдив. Не го казвам предизборно, защото няма нещо, което да съм обещал и да не се е случило тук”, добави Борисов. 

Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов откриха край Пловдив фабрика за производство на светлини за леки автомобили, съобщиха БТА и "Фокус". На церемонията присъства и посланикът на Турция у нас Хасан Улусой.

Снимка: Facebook

"Инвестицията е на стойност 40 милиона евро, като се очаква постепенно да бъдат наети близо 400 души. Ще бъде произвеждана продукция за износ на стойност 60 милиона евро. Най-важното е, че в България започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина. Добавената стойност остава тук и това е най-сладкото за една държава", написа премиерът на страницата си във Фейсбук.

Борисов изрази надежда днес президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган да се разберат за мирния процес в Сирия, защото по думите му това е много важно за нашия регион.