Акцент в бюджета за догодина ще бъдат малките селища. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на среща с новите 9 кметове от листите на партията, които бяха избрани на провелите се в неделя частични местни избори в 24 населени места.

„Поздравявам ви за успешното представяне. Водихме сериозна битка, положихте сериозни усилия, особено в смесените райони. От ГЕРБ обаче винаги сме водили толерантна кампания и не сме си позволявали да отвръщаме на злобата със злоба. Отвръщаме само с работа. Благодарение на това и този път спечелихме убедително и без никакви съмнения относно честността на вота. Това е знак за доверието към нас и очакванията на хората. За да отговорим на тях в бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места“, обяви Борисов.

Той подчерта, че активно се работи по АМ „Хемус“, а скоро строителните дейности ще обхванат цялото трасе на пътя Ботевград – Видин.

„Когато сме готови с всичко ще видите какъв икономически тласък ще дадем на Северна България. Най-късно до началото на следващата година отсечката между Буховци и Белокопитово на „Хемус“ ще е напълно готова“, добави премиерът.