"Потресаващи" - така началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова определи резултатите от проверката на контрола на растителни и животински продукти на ГКПП "Капитан Андреево".

„Повод за изненадващата проверка, която премиерът извърши на границата с Турция е именно да са уверим, че фитосанитарния контрол, който се случва там, който е естествената бариера срещу това по-нискокачествени и вредни продукти  от чужбина да не биват допускани на българския пазар и те да подбиват цените на родното производство“, зави тя в студиото на „120 минути“.

„На мястото, където трябва да се извършва фитосанитарния контрол, беше по-чисто, отколкото едно болнично отделение. Там никога не е стъпвало животно, което да бъде обследвано. Проверките се правят чисто формално, ако изобщо се правят. Пълна абдикация на държавата и на частната фирма, която е упражнявала дейността“, добави Бориславова.

Ден след инспекцията на премиера Кирил Петков на ГКПП „Капитан Андреево“ в петък, в пункта на проверка влязоха Агенцията по храните, НАП, Икономическа полиция и ДАНС.  Проверен е именно фитосананитарния контрол.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!