Повече от 13 часа кадровиците от Висшия съдебен съвет дебатират по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор.

„Детайлно мога да ви разкажа какво се е случило от 1 май във връзка с атентата срещу Гешев и присъствието на "мистичния" израелски експерт. Последното, което ще ви кажа за срещата на 14 май, е че Гешев беше в състояние на човек, който е опрян до стената“, коментира зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Според Борислав Сарафов, Иван Гешев е бил войнствено настроен към него в деня на пресконференцията, когато нарече българските политици боклук.

"Емоционалното състояние на Гешев беше с негативизъм към мен, настроен, с негативно отношение, което личеше още от самото посрещане и влизането ми в неговия кабинет, когато ми показа къде да седна". Това обясни директорът на НСлС Борислав Сарафов по време на изслушването си във ВСС.

Директорът на Националната следствена служба е категоричен, че до ден днешен няма комуникация с Гешев, изключен е и от чата групата на главния прокурор и зам.-главните прокурори.

Според Гешев Сарафов неправилно е представил информацията за събитията, както и по отношение на емоционалното му състояние.

Започва и изслушване на служител на пресцентъра на прокуратурата. Ще има изслушване и на още един от зам.-главните прокурори. Дебатите за освобождаване на Гешев ще продължат утре.