Търговският регистър вписа новото ръководство на болница "Лозенец". От днес болницата ще се ръководи от Радосвет Горнев.

В Съвета на директорите влизат адвокат Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

Новото ръководство на лечебното заведение не можеше да поеме управлението. Причината бе съдебен иск, който е подал бившият ѝ началник проф. Любомир Спасов.

До днес болница "Лозенец" се ръководеше именно от него в продължение на над 20 години.

Той беше уволнен от здравния министър Стойчо Кацаров заради съмнение за извършване на незаконни трансплантации и финансови щети за НЗОК. 

От болницата отричаха да се извършват подобни дейности.

Новият директор обяви като свой приоритет да се осигури спокойствие на лекарите и пациентите, за да продължи болницата да се занимава с високотехнологична медицина с приоритет върху трансплантациите. 

"Това са платени трансплантации и ние не можем да преценяваме кой какъв е. Има си съответните органи за това. Трансплантационната дейност е ентусиазъм на много нива. Тази програма е важна за нашите граждани. Дали в бъдеще ще има платени трансплантации ще е въпрос на регламентиране в нормативните документи, за да се изчистят всякакви съмнения за в бъдеще. Така или иначе приоритет за нас ще са трансплантации за деца", заяви доц. Горнев.