„Президентът е обединител на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата си, дори вече злобата му до такава степен прелива, че не е нужно да правя коментар”.  

Това бе първият коментар на премиера на Бойко Борисов на думите на президента Румен Радев пред bTV относно намерението на  правителството за законови промени, свързани с независим прокурор.

Премиерът определи президента Румен Радев като „опозиционен лидер с най-много власт в държавата – държавният глава и върховният главнокомандващ”.

„Гледах само една минута от неговото интервю и отидох да играя футбол”, заяви Борисов, който отбеляза, че дори Левски не си е позволил да говори от името на народа, за разлика от Румен Радев.

По думите му един ден хората ще разберат „колко двуличен човек са си избрали за президент”.

За съмненията на президента дали предложените промени в съдебната система са законово обосновани, Борисов заяви.

„Той, докато инициира, аз съм се срещнал със заместник-председателя на Венецианската комисия. Пратил съм министъра на правосъдието при конституционните съдии кое може, кое не може. Ние не правим евтин пи ар, аз съм инициатора и извършителя на писмото до Жан-Клод Юнкер”, заяви Борисов.

Премиерът отговори и на критиките, свързани с  кредитния ни рейтинг.

„2008 г. беше златният дъжд – светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски – национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била”, каза още Борисов.

Той отговори задочно след тържеството за 30-та годишнина от създаването на Съюзът на демократичните сили.