„Само един месец от четирите години се занимавам с избори, после – всички кметове са ми любими и еднакви”, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в община Руен, където се срещна с представители на местната власт.

Кметът на Руен Исмаил Осман благодари за подкрепата, която правителството оказва на общините и по-специално по отношение на инфраструктурните проекти.

Премиерът инспектира строежът на обходния път около Камено, който трябва да отклони натоварения трафик към морето от центъра на селището. Министър-председателят пое ангажимент да бъдат ускорени дейностите по строително-ремонтните работи на пътя Айтос – Провадия.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Айтоският проход е най-удобната и бърза връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Премиерът Борисов изтъкна, че се работи усилено по множество инфраструктурни обекти в страната, като специално акцентира върху АМ „Хемус“ и АМ „Струма“.

„Хемус е жизненоважен. Обещавам и ще го правим!“, категоричен беше премиерът.

Борисов коментира вота на недоверие към правителствоо заради кризата в Перник, който лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще поиска.

„По време на нейното управление на нейната 100-годишна и кусур партия на морето нямаше нито една пречиствателна станция, плувахте в какво? Те ли ще говорят за чист въздух и за околна среда?! С Кремиковци особено построен, с…, ай да не говоря и по морето, да не говориме за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и къде ли не, Враца, отрови”, заяви премиерът.