„Обещавам, следващият път когато стана премиер, ще поръчам в Русия една „Лада Нива” да я бронират, защото аз имам няколко смъртни присъди от (престъпни – б.ред.) международни босове, които съм залавял и екстрадирал. Вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола… Добре, ще поема и този риск… Но ще бронирам една „Лада Нива”  и ще се возя в нея.”

Така премиерът коментира разкритията на bTV, че скъпите джипове, купени миналата година от държавните горски стопанства, за да се развива скъпият ловен туризъм, всъщност са били подарени на НСО.

Самият премиер беше сниман да шофира един от автомобилите в при свое посещение в Харманли.

„С тези джипове, които не само че се ползват от всички, както НСО ги разпредели – за президенти, за гости, и пр., си спомням, че возих Дейвид Камерън на границата с Турция… В следствие на което българите получиха 40 рейнджроувъра безвъзмездно… За това возене”, каза премиерът в оставка.

„След това – Виктор Орбан. Благодарение на него в Братислава България извън всякакви бюджети получи 320 млн. лв. (…)

С тези джипове са возени вътрешните министри на Австрия, Германия, с тези коли сме обезпечавали и моята сигурност. Който разбира от коли, знае, че има десетки пъти по-луксозни – мерцедесеи, беемвета, аудита…

Сега, на 12 декември, ще получим 12 чисто нови, издействани от мен като  подарък от канцлера (на Германия – б.ред.) чисто нови джипове за границата. С тези пари, които издействахме, ще купим 470 нови джипа за границата и вие ми се огелдахте, че съм се возил в тоя джип…”, беше коментарът на Борисов.