„Шансовете на Антон Хекимян са огромни, защото има много мощен екип. Едни от най-добрите IT специалисти, юристи, хора практици“, каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него той може да победи още на първия тур на местните избори другия месец.

„С такава кандидатура, с широка периферия мисля, че ГЕРБ има реални шансове. Със строго партийна кандидатура мисля, че щяхме да се ограничим само в твърдото ядро“, смята той.

„Мисля, че софиянци и този път имат възможност да избират между един много ведър, много чист, много умен и интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран. Срастването на държавна сигурност, властта и парите за мен е много опасно, така че софиянци ще могат да изберат между двете неща“, коментира още Борисов.

„Мен ме притесни изказването на г-н Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят. Следва логичен въпрос – а кого ще подкрепят? „Възраждане“, БСП, кого? И ако е така – в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като нас няма да ни подкрепят. Аз ясно и точно съм дал указания на партията на втория тур да подкрепят ПП-ДБ“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Те да отговарят, не аз – кой ще подкрепят тогава? И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепя от тях“, допълни Бойко Борисов.

Той коментира и казуса с Руската църква в София. Според него тя незабавно трябва да бъде отворена.

„Забелязвам подминаване на въпроса. Към днешна дата службите са на президента Радев и това твърдят колегите от ПП и ДБ. Надявам се те да са имали достатъчно основание, когато са изготвили документите към тези граждани. Така че първият въпрос е към тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.