Бившият премиер Бойко Борисов пристигна на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Той пристигна заедно с адвоката си Менко Менков. Лидерът на ГЕРБ влезе в сградата на фона на протест в негова подкрепа и аплодисменти.

За това, че е получил призовка за явяване пред органите на реда в днешния ден съобщи самият той по време на пресконференция пред журналисти. В документа пише, че е извикан „за снемане на сведения“.

Симпатизантите на ГЕРБ се събраха рано тази сутрин пред сградата на ГДНП. Протестът в подкрепа на Борисов е организиран от председателя на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки. Пред журналисти той коментира, че случващото се днес и през последните два месеца е абсурдно.

"Аз бях първата жертва на диктаторските методи на управление на Радев и неговата бухалка Бойко Рашков. Неслучайно подадох сигнал до Американското посолство и до представителството на Европейската комисия в България", каза той.

"Видяхме пряко вмешателство на служебния кабинет в изборния процес. Видяхме опит за изкривяване на вота на българските граждани. Финалът на този абсурд - викането на Борисов на разпит, бих нарекъл ненормално в страна членка на ЕС", допълни Стъки.

"Ако така ще се решават политическите битки, ако така ще се саморазправят управляващи със своите политически опоненти, ние се превръщаме в Беларус и спокойно можем да наречем Румен Радев българския Лукашенко", заяви още председателят на ММА федерацията.

По думите му атаката срещу него е започнала, когато е организирал протест пред президентството срещу Радев.

"В същия момент цялата държавна машина беше стоварена върху мен. Всички държавни институции бяха използвани като бухалки срещу мен", каза Стъки.