Не съм подслушвал Радев по никакъв начин, нито съм знаел. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на тържествената церемония по случай 30 години от създаването на КНСБ.

„Не знам, не искам да знам и не съм знаел“, добави премиерът.

„При мен никога не е поставян въпросът да се подслушва Радев и той не е подслушван, и няма да го позволя, ако дойде такова нещо до мен. Сега просто искат с мен да си измият ръцете, да се превърнат в жертва. Нямам нищо общо с това“.

Според държавния глава Бойко Борисов използва службите за свои политически цели. Министър-председателят категорично отхвърли това твърдение.

Борисов беше категоричен, че никога не е нарушавал добрия тон между институциите: „Вие видяхте, аз отидох при него, поздравих го и не се възползвах от трибуната една дума да кажа.

Макар и противници, на двамата им се наложи да присъстват на общо събитие – честването на 30 години от създаването на КНСБ.

Първоначално избраха да не общуват помежду си, въпреки че бяха на две съседни маси.

По-късно все пак се стигна до ръкостискане.

Прокуратурата не е място, където да се решават политическите ни препирни, каза още премиерът.

В коментар на призива на Гешев към премиера, президента, политици и бизнесмени да не му казват какво да прави прокуратурата, Борисов заяви, че не му е давал акъл.

„Аз съм дал задачи на МВР, на Министерството на екологията, на ДАНС да го правят. Аз съм дал указания на моите хора, на които съм им началник“, заяви той визирайки казуса с отпадъците, по който службите са работили месец и половина.