Румен Радев обвини Бойко Борисов, че използва службите за свои политически цели. 

Според държавния глава премиерът указва на прокуратурата "кого да размаже". Думите на Румен Радев идват след като преди дни министър-председателят отрече да има нещо общо с подслушването на президента. 

Радев остро разкритикува и методите на управление на Борисов и го обвини в зависимости. Държавният глава заговори за ново служебно правителство.

„Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого "да размаже". Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, коментира още той.

„В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. Методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още президентът.

„Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост. Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

От Министерския съвет и пресцентъра на министър-председателя Бойко Борисов на този етап се въздържат от коментар за думите на държавния глава.