„Имаме да решаваме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата икономическа и финансова криза в света. Аз съм им подготвил решения – до 2-3 дни. Така че ще успокоим хората“, обяви днес премиерът Бойко Борисов.

Той се включи на живо във "Фейсбук" с инспекция от новия участък на магистрала „Европа“.

„Аз на един мой министър, бивш, само като видях гузната физиономия, уплашена и как вика „Бягай, бягай“, значи той знае какво прави“, коментира Борисов за записа с лидера на „Да, България“ Христо Иванов.

Според Борисов "двуличието ще блесне със страшна сила".

„Всичко рано или късно излиза наяве и става ясно защо, как и къде“, коментира още министър- председателят.

„Зелената сделка чука на вратата. Тежки решения за България, новите проекти, които трябва да се направят, за да могат ефективно да се използват евросредствата. Без консолидация на нацията, това не може да се случи“.

Тежките решения е важно, докато ги вземеш. Аз моите съм ги взел, въпросът е сега да си направя разчета. Взехме тежките решения и ето го – през полето и гората, през баирите, какво се случи“, каза още за тежките решения премиерът.

По думите на премиера има политическа партия с програма, която предвижда единствено формацията да влезе в парламента.

„Аз като ги слушах, че искат да съборят правителството и да влязат в парламента, за да са силна опозиция. А кой ще доведеш, за да си опозиция? Не ти ли е мила държавата, за да си опозиция на някой друг - всичко това ще спре“, коментира Борисов.

Според него в момента някои пишат политически програми само около това да влязат в парламента и да получават депутатски заплати. В тази връзка той допълни: „Аз сега съм им измислил нещо, което много ще им хареса - в кавички“...

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!