Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер. Това обяви самият той при посещение във Велико Търново.

Лидерът на ГЕРБ открои изборната победа на партията. И въпреки, че отказа номинацията, посочи себе си като най-опитен за поста министър-председател.

Борисов не посочи конкретно име за свой наследник. Но уточни, че ще бъде човек с ясна европейска и натовска ориентация, но няма да е Томислав Дончев. 

Засега от ГЕРБ не казват и кои ще са кандидатите им за министри. Ще съобщят всичко, когато са готови с целия проектосъстав на правителството.

Според източници на bTV номинацията за премиер ще бъде Даниел Митов. Самият той нито потвърди, нито отрече информацията пред медията ни.

Борисов се обърна и към вторите по резултат – „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, ако ГЕРБ не успеят с правителство те да поемат отговорността.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че никой от партията му не се страхува от служебно правителство, ако се стигне до това. Дали  и какви промени ще има в ръководството на партията заради изборните резултатите предстои да стане ясно на 11 май. 

От втората по големина партия „Има такъв народ“ са готови с кандидатура за председател на Народното събрание. Конкретното име обаче ще разберем от парламентарната трибуна утре.
ДПС засега запазва мълчание.

А от „Демократична България“ също засега не споделят позицията си за бъдещото управление. Утре ще стане ясно кой ще оглави парламентарната им група.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!