Политическият дебют на Слави Трифонов и "Има такъв народ" е бил предшестван от "тежък хейт" към управлението в телевизионния ефир, който е продължавал години наред. Това заяви пред журналисти във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не е случайна появата на Слави Трифонов на политическата сцена. Над десетилетие всяка вечер в праймтайм той водеше политически предавания." (Трифонов обяви политическия си проект в последното издание на "Шоуто на Слави" по bTV - б.р.).

По думите му този "тежък хейт" е бил "по Плевнелиев, по мен, по всички. Никак не е случайно появяването му (Слави Трифонов -б.р.) на политическата сцена и резултатът му и това, че трябва да си поеме отговорността“. 

Лидерът на ГЕРБ отново открои победата на партията си на изборите.

„Мога да кажа, че във всички други държави, където се явиха такива формации на избори - те веднага станаха първи политически сили навсякъде – Италия, Украйна, Словения. Фактът е, че сме с 200 хиляди повече пред безспорно един от най-добрите, най-талантливите изпълнители в последните 30 години, водещ на политически предавания - неочакван и за мен успех", коментира той. 

Борисов заяви и че отговорността ще падне именно на тези, които ще трябва да съставят правителство, ако ГЕРБ не успее.

"Тези, които имат възможност да направят правителство, ако не можем ние, нямат право да дезертират. Това са десетки милиони нови за изборите и хаос", каза още той. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!