Ще предложа министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново. 

Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат, допълни той. Така той потвърди, че кабинет "Борисов 4" няма да има поне на този етап.

"Не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер. Много хора считат, че трябва да съм аз премиер, но мисля, че обединението прави силата", каза Борисов.

Той добави, че би подкрепил и правителство с премиер, който не е от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се обмислят имена на министри, които ще са както нови, така и ще се запазят част от старите. 

Борисов заяви категорично, че никой от ГЕРБ не се страхува от служебно правителство, ако се стигне до това. Обърна се и към вторите по резултат от "Има такъв народ и Слави Трифонов".

"Ако се стигне до служебно правителство, това означава, че политическите партии, кои са избрани, включително и ние, не сме проявили мъдрост, не сме проявили отговорност. Тези, които имат възможност да направят правителство, ако не можем ние, нямат право да дезертират. Това са десетки милиони нови за изборите и хаос", коментира Борисов. 

Премиерът обърна внимание, че  има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Той напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.

"ЕС е подписал договор за ваксини до 2023 г., което означава, че пандемията ще се трансформира в различни форми, но няма да изчезне", каза премиерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!