Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е извикан на разпит в МВР.

Попитан от журналисти за какво е бил разпитът, той заяви: „За това как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи? Как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред? Как съм успявал да държа цената на тока най-ниска? Как съм успял да вкарам България в Европейския банков съюз? Как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията.”

Разпитът на Борисов е продължил не повече от 20 минути, като той заяви, че е бил извикан "по телефона".

"Нито съм притежавал, нито съм купувал кюлчета", заяви още бившият премиер.

Разпитът на Бойко Борисов идва след сигнал срещу него от граждански организации още през лятото. Той е свързан с появилите се снимки, за които не отрича, че са правени в спалнята му. На тях се виждат пачки пари и златни кюлчета, като позицията на бившия премиер е, че те са били поставени там специално за заснемането на кадрите с цел да бъде дискредитиран.

Висящ остана въпросът кой е авторът на снимките, като Борисов в интервюта даде да се разбере, че има представа. Той не посочи имена, а единствено заяви, че става дума за „една прекрасна госпожа“, която нарече още „Мата Хари“ по псевдонима на известната шпионка от Първата световна война.

Освен Борисов и пиарът му Севдалина Арнаудова е била на разпит. Тя е отговаряла на въпроси, свързани с къщата си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!