И днес напрежение по оста бивш премиер - президент - служебен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира оставката на началника на кабинета на вътрешния министър и скандала със снимките с чекмеджета в неговата спалня.

За пореден път Борисов призова президента Румен Радев да обясни имат ли връзка назначенията на служебното правителство с Васил Божков.

“На 9 юни президентът или кандидат-президентът каза Божков звучи по –убедително от неговите обвинители. Радев как ще обясни хората на Божков и Орешарски, моите отношения с Пеевски са ясни от години“, коментира Бойко Борисов, председател на ГЕРБ.

Борисов коментира и началникът на кабинета на вътрешния министър Елена Фичерова, която вчера подаде молба за освобождаване от поста. След назначаването си тя се оказа учредител на партията на Божков "Българско лято".

Снимка: bTV

Малко по-рано пред bTV вътрешният министър обясни напускането на Фичерова.

„Тази жена й омръзна да бъде в медиите при положение, че не се е виждала с Божков. Но направи така, че да освободи политическия кабинет от евентуални критики“, каза Бойко Рашков, министър на вътрешните работи.

„Вътрешния министър се обиди на журналистите, кой е назначил началника на кабинета му, е, вчера си подаде оставка. Когато вече всичко, което е интересувало МВР и службите, го е взела, за да информира този, който я е пратил там“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза още, че не е разкрил дори на прокуратурата коя е жената направила снимките с кюлчета и пачки с евробанкноти в неговата спалня. Не била обаче посочената от бизнесмена Илчовски Маги Бадер.

„Защо на базата на един компромат викаха да унижат това момиче, не я познавам, добър ден не съм казал. Аз кюлче, и пак ще се прекръстя, защото съм набожен човек, съм пипал само веднъж в живота - в БНБ в трезора“, каза Борисов.

Той отново предупреди, че служебния кабинет ще провали наближаващите избори.