„Не искам да сте кучки, или там какво беше модерно да си в предизборната кампания – с това се хвалят нашите опоненти, докъде я докараха. Искам да сме си ние – добронамерени, градящи”.  Това каза лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на кандидатите на партията за Европейския парламент.

Снимка: Ладислав Цветков

ГЕРБ и СДС обявиха наскоро, че ще се явят заедно на изборите за Европейски парламент. Водач на общата им листа е еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел.

Не искам да казвам, че сме идеални, но по-добри все още няма, каза още Борисов в речта си пред съпартийците и представители на СДС.

На два пъти той спомена за „лошия удар”, който опозицията е нанесла на ГЕРБ чрез скандала „Апартамент гейт”. И отново предупреди хората от партията да са внимателни. При всичките ни грешки пак сме първа политическа сила, уточни Борисов.

Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омразата, предупреди той кандидатите на ГЕРБ.

Борисов изрази разочарование от факта, че десните партии извън СДС ще водят кампания срещу ГЕРБ преди евроизборите.

ГЕРБ и СДС обявиха общата си листа днес. За победа на изборите те ще смятат 8 изпратени депутати в Европарламента.

Снимка: btvnovinite.bg

Първа в листата е Мария Габриел след нея са Андрей Ковачев и Андрей Новаков.

След тях са Ева Майдел, Асим Адемов и Александър Йорданов. Лиляна Павлова и Емил Радев са 7 и 8 -и.

Снимка: btvnovinite.bg

Скандалът с апартаментите също беше тема на събитието. Индиректно активът на ГЕРБ беше предупреден да очаква атаки по темата.

Владислав Горанов предупреди, че  опонентите на ГЕРБ ще ги връщат към бита в България. Дебатът, който започнаха е противопоставяне, агресия и битовизми, заяви и Цветан Цветанов.

"Удариха ни лошо, понесохме си шамара заслужено. Не искам да сте кучки или не знам какво беше модерно там да си в предизборната кампания, с това се хвалят нашите опоненти ...
С изключение на Станишев, който  е работил в парламента, те нямат никой, кой ще излезе с нашите евродепутати да се мери...”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Целта на победата не е да смачкаш другите, не е да го унищожиш, това не е победа, това е погром, заяви и Томислав Дончев.

Избираемото 6-то място ГЕРБ дава на Александър Йорданов от СДС, който е известен с критиките си по адрес на Борисов в миналото. "Аз съм играл с Борисов тенис, той ме е побеждавал, как да не го изкритикувам за нещо", отбеляза Александър Йорданов.  

Снимка: btvnovinite.bg

Той обеща да положи всички усилия БСП да не бъде допусната до властта. Срещата завърши традиционно със снимки за спомен и обещанието ГЕРБ да се регистрират първи за вота.

Междувременно от ЦИК съобщиха, че  седмият в листата на ГЕРБ във Велико Търново - Станислав Стоянов,  ще  влезе  в парламента на мястото на Цветан Цветанов. Кандидатите преди него отказват да станат депутати. 38-годишният Станислав Стоянов е  собственик на рекламна агенция.