„Академик Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо, но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблеми“, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имаме слаб земеделски министър. До този момент не съм видял икономическия, защото правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари“, подчерта той.

Борисов определи като грешни твърденията на зърнопроизводители, че ще фалират заради вноса от Украйна, тъй като получават финансиране. Според него са грешни и квалификациите на премиера Николай Денков.

„Призовавам двете страни да спрат с тежките квалификации и закани, защото ЕК взе решение, но има теми, които да се следят с Украйна. Това дава възможност за диалог с производители“, посочи той.

Според Борисов държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед.

„Това се решава с преговори в Министерския съвет, а не с трактори отвън. Имам 30 протеста. Хвърляхме домати. Седнахме, преговаряхме. Земеделският министър и премиерът да седнат и да решат въпросите“, добави Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира и предстоящите местни избори. Във Варна кандидатът за кмет ще е Иван Портних, а в Добрич - Красимир Николов.

„Толкова много се направи във Варна, толкова много в Добрич. Каквото се е случило, се е случило благодарение на нас“, обясни Бойко Борисов и отказа да коментира кога ще бъде обявена кандидатурата на партията за София.