Български туристи остават блокирани на гръцкия остров Самотраки и тази нощ. След няколко дни прекъсване, корабният транспорт до курорта вече е частично възстановен. 

Кораби извозват автомобилите от гръцкия остров, но туристите все още остават блокирани на Самотраки. И в този час, стотици чакат превоз към континента, разказва Димитър Чоканов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ситуацията е изключително изнервена, защото няма никаква информация. Извозиха ни колите, казаха, че няма ценз да вози хора и ни оставиха без автомобилите. Има хора с деца, нямат дрехи за децата. Стана един малък бунт”, разказа Чоканов.

А бунтовете стартираха още през деня, когато гневни  румънски туристи нахлуха в морската администрация на острова, недоволствайки от липсата на фериботи за хората.

Снимка: btvnovinite.bg

Три кораба вече извършват курсове между острова и пристанище Александруполис. Един е само за автомобили, друг за пасажери, а най-големият ферибот се очаква да пристигне след полунощ.

„Щеше да стане бой поради липса на билети, и все още нямаме яснота дали ще можем да отплаваме – за тези курсове никой не ни каза и не беше обявено”, казва Александър Малюк.

30 българи прекараха няколко нощи в училища, хотели и заведения на острова.