Редакцията на bTV Новините е считана от 49,6% от всички българи за най-достоверен източник на международни новини. Това сочат данните от проучване на Маркет линкс, проведено през октомври 2020 г.

COVID кризата в целия свят, извънредните събития в европейските институции, усложнените отношения между Русия и Запада, както и конфликтите с Близкия изток са само част от събитията, с които турбулентната 2020 г. направи информационния поток изключително труден за проследяване от хората. Признанието на зрителите за отразяване на новините от света идва броени дни преди редакцията с най-голямо доверие в България да отбележи своята 20-годишнина и в пика на кампанията по отразяване на изборите в САЩ.

bTV Новините проследи отблизо вота в щатите с преки включвания на два екипа от мястото на събитията. Теодора Трифонова и операторът Добромир Иванов и Росен Цветков с Петър Джанаваров се включваха на живо от щабовете на Тръмп и Байдън, от горещите точки, с разказани от първо лице истории, които диктуват дневния ред и с експертен анализ и коментар.

В София техните колеги от международната редакция на bTV Новините, начело с Кристина Баксанова и водещия Иван Георгиев, продължават да следят и проверяват информационния поток от агенциите и другите източници, без никакъв компромис с „алтернативните факти“.

През юли 2020 г. bTV бе посочена от зрителите и като най-независимата телевизия и първи избор на зрителите по време на важни политически събития, както и като източник на най-коректна, надеждна и обективна информация по време на важни политически събития.**

* Проучването е проведено през октомври 2020 сред 1000 респонденти на възраст 18-54 г.

** Проучване на „Ноема“, проведено сред 1,000 респонденти на възраст 15-70 г. през юли 2020.