„Изключителен професионалист и ерудит“ загуби България в лицето на Георги Коритаров, категорични бяха близките, приятелите и колегите на 61-годишния журналист, който почина преди дни. Те дойдоха на поклонението му в столичния храм „Преображение Господне“, съобщава БГНЕС.

„Започнахме заедно някъде далече в 1990 година като репортери, той – от „Демокрация“, аз – от БНТ. Не мога да повярвам, че го няма, това мога да ви кажа“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която го определи като много близък приятел и колега.

„Предполагам, че всеки, който попита за него ще ви каже много неща, но едно ще се повтаря, че беше истински ерудит, изключителен мозък, човек от тази брилянтна школа на журналистиката каквито за съжаление все по-малко вече се срещат и човек, който даваше винаги воля на мисълта си, което също напоследък е дефицит“, каза журналистът Георги Милков.

Снимка: Ладислав Цветков

„В момента аз си мисля за човека, но знам какъв изключителен професионалист беше той и знам как той съумяваше наистина с една невероятен интелект и ерудиция да обглежда събитието в дълбочина и точно тази дълбочина на нещата много ще ни липсва, наистина много ще ни липсва на всички“, каза и Тони Николов.