На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров, съобщи във "Фейсбук" директорът на телевизия Европа - Георги Харизанов. Коритаров водеше блока "Свободна зона" в медията през последните няколко години. Новината потвърдиха за bTV и негови близки.

"Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам", написа Харизанов.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. По време на следването си става сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима Алберт.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на Радио „Свободна Европа“ и телевизия bTV в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“. 

От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и Радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, а по-късно става част от сутрешния блок на Нова телевизия - „Здравей, България“.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия TV+. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия "Европа". 61-годишният журналист вчера е имал ефир, разказаха колегите му от новинарския канал.

Екипът на bTV Новините изказва съболезнования на семейството и близките на журналиста!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!