Граждански искове за над 1,1 милиона лева предявиха в съда близките на убития Димитър Малинов от Цалапица. Това се случи в първото разпоредително заседание по делото срещу единствения обвинен за тежкото престъпление – Рангел Бизюрев.

Близки на убития младеж отново протестираха преди съдебното заседание.

"В лицето никой не признава ударите, които е нанесъл. Кой нанесе ударите на Митко? Рангел казва, че не е нанасял удари в лицето”, коментира Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов.

От обвинението са категорични, че Бизюрев е единственият извършител на убийството.

"Обвинението е единствено спрямо него за извършено квалифицирано убийство. Доказателствата относно механизма ще бъдат събрани в хода на съдебното следствие. Мотивът е описан в обвинителния акт – това са междуличностните отношения, съответно раздразнението и особеностите на личността на подсъдимия Бизюрев“, коментира Борис Михов от Окръжната прокуратура в Пловдив.

 

Бизюрев остана невъзмутим в съдебната зала.

Защитата му поиска да не бъдат отново разпитвани пред съда всички 37 свидетели. Съдът не прие това искане.

Снимка: bTV

"Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания пред съда. Считаме, че има противоречия в много от моментите в това дело“, заяви Антоанета Николова, адвокат на Атанаска Бакалова.

"Имаме съмнения, че господин Бизюрев е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър“, допълни другият ѝ защитник Димитър Марковски.

Делото е насрочено за четири поредни заседания на 21, 22, 23 август и 2 септември, когато трябва да бъдат разпитани общо 53 свидетели и вещи лица.