Съдът не уважи искането на защитата на Борислав и Валентин Динкови за промяна на мярката за неотклонение. Те са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица.

В съдебното заседание днес бяха прочетени свидетелските показания на четирима свидетели по делото. Искането за това беше направено от техния защитник - адвокат Светлана Званчева.

Първият свидетел, чиито показания бяха прочетени, беше Георги Илиянов - приятел на починалия Димитър Малинов от Цалапица.

"Митко употребяваше наркотици, рядко трева, по-често амфетамин. Един от дилърите му беше Рангел. Рангел е продавал основно амфети. По принцип той е заядлив и лесно се пали", казва Георги Илиянов.

"На 27 юли чух Рангел за последно, когато разбрах, че момчето е мъртво и внукът ми е замесен. Питах Рангел какво е станало, той ми отвърна: "Каквото е станало - станало, няма връщане назад", казва Димитринка Бизюрева, баба на Рангел, цитирана от БТА.

Снимка: bTV

"Във Фейсбук група видях, че пише, че е намерен трупът на Митко и Рангел е замесен. Казах му да хваща самолета и да се предава, ако е истина. Той ми отвърна, че няма да го направи. Изключи си телефона и това беше последният път, когато се чухме", сочат показанията на бащата на Рангел - Иван Бизюрев.

Бяха прочетени показанията и на близка позната на Валентин Динков.

"Валентин мога да опиша като спокоен човек. Никога не съм го виждала да се кара или да се заяжда с някого, нито да избухва", казва тя.

Делото на близнаците ще продължи на 10 септември от 9:30 часа.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа.

Тялото му беше намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е видян.