Ние сме простили на Кристиян. Това каза пред bTV Екатерина Христова, една от пострадалите при катастрофата в Триград, блъсната преди 2 седмици от 16-годишното момче, което беше открито мъртво. Тя е със счупен таз и е настанена в „Пирогов”. При инцидента пострада и нейната 6-годишна дъщеричка, която е била с комоцио.

„Нека Господ да му прости за това, което се е случило. Важното е, че сме живи, и това няма да тежи на съвестта на тези хора. Много време ще ни трябва да се възстановим – психически и физически, но ние сме силни и ще се справим”, каза пострадалата.

„През цялото време се молех нищо да не му се случи. Майка му се обади да изкаже съпричастност към нашата трагедия, каза, че би могла да помогне с каквото й е по силите, помоли ме да разбера като майка тя как се чувства”, допълни Екатерина.

Тя каза, че не е следила новините, но е говорила непрекъснато с местните и се е интересувала какво се случва.

Когато е разбрала за смъртта на момчето, е изпитала ужас.

„Неговата смърт няма да ни помогне да се възстановим по-бързо, ако се беше върнал щеше да има 3 години условно и пробация, и глоба за родителите, и щеше да продължи живота си. Така че, молехме се през цялото време той да е жив. Това бяха първите опасения на местните още докато ни качваха в линейката – дано да не се самоубие от ужас. За съжаление се оказаха прави”.

Жената добави, че никой не ги е оставил да преживеят трагедията си.

„Непрекъснато някой ни звънеше, непрекъснато питаше какво се случва, как е станало, защо, и ние непрекъснато се връщаме към цялата тази ситуация. Ама как е станало, ама защо е станало – откъде да знам? Аз знам, но какво като го знам?Аз го преживявам по сто пъти на ден. Дали приятели ми пишат във „Фейсбук”, дали ми звънят по телефона, това е едно голямо натоварване за нас, но пък от друга страна сме щастливи, че имаме толкова много приятели”.

На въпроса дали ще се върнат в Триград, Екатерина заяви, че дъщеричката й вече й е казала, че иска да отиде отново там, но я е помолила да я посъветва как да се пази от колите.

„Най-малкото заради нея ще отидем отново, а и в края на краищата мястото и хората не са виновни за това, което ни се е случило”, допълни пострадалата.

Тя се обърна към хората от Триград и им каза, че с Бела ги обичат и ще направят всичко възможно да се върнат в момента, в който може да издържи 6 часа да шофира.

Екатерина изказа съболезнованията си на семейството на Кристиян.

„Никой не е виновен, просто някакво идиотско нещастно съвпадение на обстоятелствата. На нито едно дете не трябва да му се дават ключове, на нито едно дете не трябва да му се позволява да поставя живота си в опасност”, заяви още тя.

След катастрофата тя е изпаднала в безсъзнание. „Видяхме как колата лети от завоя, който е съвсем малък, има видимост. Видях фара, който летеше към мен, и после се събудих на земята. Не можах да си поема въздух и изпаднах в безсъзнание. После чух детенцето ми да вика: „Мамо, мамо”, и това ме върна и ме накара да си отворя очите и да си поема въздух”, спомня си пострадалата.

„Когато си отворих очите, вратата на шофьорското място беше отворена и нямаше никой. Едната ми приятелка викаше Бърза помощ, а другата тичаше към хижата”, допълни тя.

Сега й предстои дълго възстановяване -  поне 2 месеца не може да си натоварва таза, ще се учи да прохожда отново с патерици.

Екатерина призна, че дъщеря й също е много разстроена, след като по новините е чула за смъртта на Кристиян. „Каза ми: Мамо, защо трябваше така да се случва. Не можаха ли да го намерят, не можа ли да каже баткото, че съжалява. Това щеше да е достатъчно”, заяви Екатерина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!