Нов случай на домашно насилие. 25-годишна жена е в болница в Бургас след побой, по думите ѝ от мъжа, с когото живее на съпружески начала. Той е с повдигнато обвинение.

Истинският тормоз за Мария Русчева започва преди няколко месеца, разказва младата жена. След поредния побой тя събира багажа си, за да се изнесе от общото им жилище.

Снимка: bTV

„Той започна да ме блъска, с юмруци, шамари в главата, в тила, накрая ме събори на земята и ме риташе. Подадох сигнал, че съм станала жертва на домашно насилие и веднага се отзоваха от полицията. Не се чувствах добре, заведоха ме в болницата, там ми направиха изследвания. Целият ми бял дроб е бил пълен с кръв от самите ритници“, разказва Мария Русчева.

Полицията задържа 29-годишния мъж, с когото живее. Двамата имат дете на 4 години.

„Най ми е жал за детето, защото присъстваше на всичко това и травмирахме най-много него. Плачеше за мама, както всеки път, плачеше за мен, той много се стресна“, казва Мария.

След всеки побой Мария снима нараняванията си за доказателство. Разказва, че това още повече вбесявало насилника ѝ.

„Първият път, когато ми се случи преди доста години след това се бяхме разделили. Мислех, че след време, когато разбере, че не е правилно и няма да го направи пак. Мислех, че ще се осъзнае, но и се повтори и се потрети. Много пъти прощавах… Психически съм много наранена. Червеното от окото и синините ще се махнат. Той искаше да съм перфектната жена, домакиня, правех всичко, седях и си гледах детето, даже детето не ходеше на детска градина само аз да съм си в къщи“, разказва жената.

Срещу задържания е повдигнато обвинение. По искане на прокуратурата съдът му е наложил постоянен арест.

„Чувствам се доста унизена, доста огорчена. Не съм искала да се стига дотук, но за съжаление се случи. Трябва да спрем да се страхуваме, колкото и да го обичаме този човек, той ще продължава да го прави. Дали законът ще е зад нас, дали после нещо друго ще ни се случи“, казва жената.

Екипът ни потърси адвоката на задържания на телефона му, но не успяхме да се свържем с него. От полицията и прокуратурата се въздържаха от коментар.