Повдигнаха обвинение за хулиганство на бившия депутат Минчо Спасов. Вчера той беше арестуван в Първо районно управление заради временното спиране на метрото. От полицията разпространиха и видеокадри.

На кадрите от охранителните камери се вижда как трима души приближават до таблото с бутоните за спиране на електрозахранването. То е общодостъпно дори за граждани, за да се предотвратят тежки инциденти, обясниха от метрополитен. След това се вижда как тримата се придвижват с ескалатора към изхода на метростанцията.

„Единият влак влиза на перона… вторият влак изключват тока и на другия, той спира. В тунела е стоял няколко минути, графикът е закъснял с 9 минути. Това е недопустимо“, каза Стоян Братоев.

Двама души са арестувани по-късно. Повдигнати са им обвинения за хулигански действия. Наложена им е парична гаранция от по 1500 лева.

„Едната мотриса е останала в тунела, нали си давате сметка, че това може да всее страх и паника, като се има предвид, че това не кореспондира със справедливите искания на протестиращите“, заяви Хаджиев.

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заяви, че не е хулиган и ще докаже това пред съда.

„Хулиганството е престъпление изразяващо неуважение към обществото, моето действие е уважение към обществото и неуважение към управляващите.“, коментира Минчо Спасов.

Задържането му снощи отведе протеста от жълтите павета през Първо РПУ.

Другият арестуван за 24 часа е Светослав Трайков. Активно участва в протестите. Отрича да е спирал метрото. Влязъл да се разходи вътре.

„Аз съм на кадрите, но не съм участвал в това нещо, да, на кадрите съм, бях в метрото… станах свидетел“, заяви Светослав Трайков.

Полицията все още установява третият мъж от охранителните камери.