Зверското убийство на 29-годишната Виола Николова в София в петък е можело да бъде предотвратено. В това е убедена Красимира Манчева – бившата тъща на задържания за престъплението Стефан Станев.

Вчера полицията съобщи, че в петък, след скандал, Николова е била пребита до смърт с метален стик в апартамент в столицата. 48 часа по-късно, благодарение на свидетелски показания, извършителят е бил разкрит и задържан в Созопол.

Вижте повече за случая във видеото:

В предаването „Тази сутрин“ по bTV Манчева разказа, че и тя, и дъщерите ѝ многократно са подавали сигнали срещу Станев в полицията и прокуратурата.

Той е бил женен за по-голямата ѝ дъщеря, с която имат дете, но преследвал и по-малката.

Снимка: bTV

Това убийство можеше да бъде предотвратено, ако някой беше обърнал внимание, каза Манчева.

По думите ѝ, колкото пъти са поискали съдействие от органите на МВР, те никога не са отказвали. „Къде обаче са отивали тези жалби? Връзката се е късала някъде в институциите“, смята тя.

При последната жалба срещу бившия си зет обаче, получила отказа, защото нямала основание.

Според Манчева, запътвайки се към Созопол, Станев е тръгнал след малката ѝ дъщеря. Миналата година я преследвал и заплашвал в Троян, където тогава работела в хотел.

Снимка: bTV

Станев два пъти нахлувал в имота на Манчева, като в единия случай бил под влиянието на наркотици и започнал да пали със запалка покъщнината ѝ. Именно тогава, с помощта на семейството му, бил изпратен в клиниката в Курило, за да се бори със зависимостта си.

Можеше този човешки живот да не бъде отнет, убийството можеше да бъде предотвратено, ако някой се беше замислил върху множеството сигнали, ако беше разбрал, че наистина става нещо, повтори Манчева.

Тя призова институциите да обръщат внимание на сигналите, „колкото и маловажни да ви се струват, хората не идват да ви се оплакват, защото нямат работа“, каза тя.

Вижте целия разговор във видеото: