Две нови яслени групи ще бъдат отворени на територията на район „Триадица“. Те ще се помещават в бившата малка спортна зала „Триадица“ в кв. „Гоце Делчев“. Това съобщи пред БГНЕС Христо Вълчанов, зам.-кмет с ресор строителство в район „Триадица“.

„Вече е избран изпълнителят на ремонта. Пред сключване на договор сме и дейностите могат да започнат веднага след подписване на договора. Тук ще се направи цялостно реновиране на сградата и отвън и отвътре“, обясни той и уточни, че яслените групи ще са отделни една от друга и за всяка една от тях ще има отделен вход.

Столичната община е осигурила финансирането на проекта – 360 000 лв.

„При добро стечение на обстоятелствата септември може да е готов ремонтът на яслените групи и те да могат да приемат деца“, уточни Вълчанов.

По думите му има планове за разкриване и на още яслени и градински групи.

„Имаме готовност на още 4 локации. Имаме една изцяло нова локация, която е в кв. „Стрелбище“, тя е за 4 ясли и 4 градински групи, изцяло чисто нова сграда. Намира на ул. „Червена роза“. Имаме още две пристройки, които очакваме да се случат – в 35-а ясла, там могат да се обособят 4 нови яслени групи и две яслени групи в кв. „Иван Вазов“ – в 21-ва ясла“, посочи той.

Новостроящата се градина в „Манастирски ливади“ пък вече е почти на груб строеж, добави зам.-кметът и припомни, че детската градина трябва да стане готова в началото на 2022 г., но има уверение от строителя, че тя ще бъде готова в края на тази година.

Столичната община води преговори и с Драгалевския манастир, който да предостави свои имоти за изграждането на училище в „Кръстова вада“ и „Манастирски ливади“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!