Билети за столичния градски транспорт ще се продават както по обособените досега начини, така и в обекти на Спортния тотализатор и пощите. Това става ясно от съобщение във „Фейсбук“ страницата на кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Столичният кмет напомня, че носенето на маски на закрити обществени места от утре, 23 юни, е задължително. В тази връзка посочва, че се удвояват екипите на Общинска полиция, които ще проверяват гражданите за носенето на лични предпазни средства в градския транспорт.

„Зачестиха сигналите, които ми изпращат граждани, за пътуване без маска в градския транспорт. Затова и през миналата седмица засилихме контрола с полицията, като бяха проверени над 700 превозни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лв. и десетки предупредителни протокола“, пише Фандъкова. 

Тя заявява, че по нейно мнение глобата за неносене на маска трябва да бъде намалена, защото така налагането ѝ ще стане по-масово и безкомпромисно.

„Започнахме планираното тестване на 1000 човека от персонала на детските градини и ясли. До момента всички тествани са отрицателни. Данните за заразените с COVID-19 в София показват устойчив ръст и това налага крачка назад за задължителното носене на маски, както и по-голям контрол. В петък в софийските болници се лекуваха 92 души с COVID-19, от тях 9 в интензивно отделение“, пише още столичният кмет. 

Фандъкова допълва, че днес настанените за болнично лечение в София са 126, а хората в интензивни отделения са 23.