Без опашки в болниците започна имунизацията на хората, които са заявили желание през електронния регистър. Те обаче няма да имат избор на ваксина.

Снимка: btvnovinite.bg

Над 1000 души са се записали за ваксинация днес във ВМА в София. Програмистът Даниел отказа реда си, защото е заявил, че иска РНК ваксина.

В болницата ваксинират само с "АстраЗенека". Наши зрители сигнализират, че и тази сутрин във ВМА са имунизирани с препарата от партидата ABV5300.

Снимка: btvnovinite.bg

Пациенти бяха върнати от 25 поликлиника в София заради липса на ваксини.

В Хасково имунизацията започна с ваксината на "Пфайзер". Здравната инспекция разполага с малки количества.

"И всеки един от тях потвърди, че ще спази часа си за ваксинация и ще бъде тук", отбеляза д-р Гергана Манолова от РЗИ – Хасково.

Снимка: btvnovinite.bg

855 души в областта са пожелали РНК ваксина, сред тях и Зоя Димитрова, която получи първата доза. 

„Изненадах се, понеже следя информацията по медиите, навсякъде е „Зенека“, а тук жената ме извика. Просто ми обясни, за това, което пожелах - това ми сложи“, каза Зоя Димитрова.

В Бургас успелите да се запишат в първия ден от онлайн имунизацията са само 5 души – в пъти по-малко отколкото по време на "зелените коридори".

"Модерна“ няма, „Пфайзер“ също няма, защото се използва за втора доза за изборните секции – СИК, РИК“, обясни д-р Георги Паздеров - директор, РЗИ-Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

Записаните в Бургас в следващите дни са общо 2400 души, които ще бъдат имунизирани в 15 кабинета.