Премиерът отказа да коментира реакцията на Валентин Златев по обвиненията, отправени му от ГЕРБ.

В края на миналата седмица стана ясно, че Златев е призован на разпит в прокуратурата като свидетел на 22 юни – като свидетел по досъдебно производство. Той коментира пред bTV, че на призовката му не пише нищо и ще се яви на делото.

Борисов отказа коментар и за поредното напрежение в коалицията. Вчера "Обединените патриоти" отново заплашиха да излязат от управлението и обвиниха ГЕРБ, че правят услуги на ДПС.

Борисов отказа изявление по темата във Варна, но се срещна с Красимир Каракачанов по време на военно учение.

Двамата демонстрираха добро настроение и ангажимент за 10% увеличение на заплатите в армията и проектите за модернизация да продължат. Борисов и Каракачанов наблюдаваха експериментални стрелби от противокорабен комплекс "Рубеж".

„Какво ме интересува на Божков проектът. На избори всички ще се видим. Миналата година имахме два избора“, коментира премиерът новия политически проект на бизнесмена с 18 обвинения, който е в Дубай.

За писмото на Златев Борисов заяви, че нищо не е чел и добави: „Аз имам работа, не съм като Вас“, каза премиерът в отговор на въпрос на кореспондента на bTV Йордан Фотев.

Премиерът инспектира ремонтите в морската столица. Заедно с кмета Иван Портних и вицепремиера Томислав Дончев посетиха и детска градина, болница "Света Анна" и спортни съоръжения.

"Брюксел иска да види и в други големи градове градска железница", коментира Борисов.