"Брюксел иска да види и в други градове градска железница. Съревновавате се с Бургас, които искат да направят гарата до Сарафово". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на инфраструктурни проекти във Варна, става ясно от профила му в социалната мрежа Фейсбук“.

Как вървеше икономиката, за всичко щеше да има пари, но този коронавирус съсипа света, добави премиерът.

Бойко Борисов инспектира строителството из Варна заедно с кмета на морската столица Иван Портних. С тях е вицепремиерът Томислав Дончев.

Министър-председателят е придружен от вицепремиера Томислав Дончев и кмета на морската столица Иван Портних.

„В Бургас железница - гарата до Сарафово до летището, дайте ми идейния проект, да не се обади Даниела от БНР (кореспондентът Даниела Стойнова - б.р.) и да каже, че морската столица е изостанала", обърна се Борисов към варненския кмет.

Портних изтъкна, че за Варна е изключително важно и доизграждането на АМ "Хемус".

Бойко Борисов се поинтересува и от ситуацията с местата в ясли и детски градини в морската столица, като варненският кмет отбеляза, че такъв проблем при тях няма.

"Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме 4 детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Сега беше приемът, предната седмица, и на 100 % сме обезпечили семействата с възможността за детски градини", допълни Иван Портних.

Премиерът обяви, че ще отиде на нос Емине да наблюдава учение с ракети.