БДЖ въвежда ново дигитално приложение, с което потребителите могат да следят местоположението на всеки един пътнически влак в страната.

Радарът представлява виртуална карта на железопътната мрежа у нас, в която в реално време се въвеждат данни за пътуващите в момента влакове.

От БДЖ подчертават, че приложението е изключително полезно за клиентите на железницата, тъй като дава подробна информация как се изпълнява маршрута и дали има евентуално закъснение на влаковете.

Снимка: БГНЕС

От БДЖ целят по този начин максимално да улеснят клиентите си, които могат по всяко време да проверят движението на влаковете от мобилно устройство или от домашния си компютър.

Различните влакове са изобразени с отделни цветове в зависимост от категорията, като за всеки от тях на картата се вижда номерът на влака.

Снимка: БГНЕС

При натискане върху маркера потребителят получава подробна информация къде точно се намира влакът, в колко часа ще бъде на следващата гара и има ли закъснение.

От БДЖ казват, че въвеждането на виртуалния радар е още една крачка към предоставянето на все повече дигитални услуги за клиентите.