Срещу бащата на детето, което беше открито мъртво след огнестрелна рана в Стрелча, е започнало разследване заради незаконни боеприпаси. Това стана ясно от брифинг на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Инцидентът е станал вчера към 17:10 ч. Детето е открито в дома на родителите си в спалнята.

11-годишното момче се е простреляло с ловната пушка на баща си, която е законно притежавана. Намерило е ключовете на касата, отворило я и заредило патрон за едър дивеч. Неволно е натиснало спусъка, казват разследващите.

На мястото веднага е пристигнала полиция и районния прокурор от Панагюрище и са назначени множество експертизи. Взети са натривки от ръцете и краката на детето.

„Ще бъде извършен и следствен експеримент. Със сигурност можем да кажем, че прострелването с ловна пушка, която е законно притежавана от бащата на детето”, допълва Арнаудова.

При огледа на жилището са открити три каси за съхранение на оръжия. Една от касите е била на бащата на детето, другите две – на чичото и дядото.

Открити са и боеприпаси, за които бащата на загиналото момче не е имал разрешително.

По думите на Арнаудова се разпитват и близките на детето, и приятелския му кръг.

„Възможните версии за смъртта на 11-годишното дете в Стрелча са нещастен случай и склоняване към самоубийство”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг.