Държавният глава Румен Радев, съпругата му и деца украсиха елхата в президентството. Украсяването е част от кампанията „Българската Коледа”, която се провежда за 17-а поредна година.

Кампания 2018/2019 събра 2440 000 лв., с които бяха подпомогнати 551 деца и 19 лечебни заведения от цялата страна. Апаратура получиха университетски и многопрофилни лечебни заведения в София, Варна, Габрово, Добрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Стара Загора.

Основната цел на новото издание на „Българската Коледа” е да се осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца.

Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат иновативни методи на лечение, заяви президентът Радев.

Темата на тазгодишното издание е „Да дарим бъдеще на болните деца”. Радев подчерта, че „Българската Коледа” надхвърля далеч рамките на благотворителна инициатива, защото тя дава вярата, че живеем в общество, което се крепи на хуманни ценности.

„Кампанията ни дава и надежда за бъдещето ни като нация, защото обединява хора без значение на социалното им положение, професия, възраст около благородна кауза”, посочи още държавният глава.

Той допълни, че усилията на талантливите български медици заслужават дълбоко уважение и обществено признание.

Допълнителна информация за благотворителната инициатива на държавния глава и начините, по които могат да бъдат направени дарения, може да получите на сайта www.bgkoleda.bg.