За 17-та поредна година „Българската Коледа” протяга ръка към деца в неравностойно положение. Със събраните почти 2,5 млн. и половина лева тази година е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 551 деца.

Едно от тези деца е Малин Малинов, който страда от десностранна хемипареза. Получил я при инцидент, когато е бил едва на една година.

Снимка: БГНЕС

„Парезата беше 100 % обездвижване на дясната половина. Аз тогава работех в Германия, съпругата ми се обади и съобщи за парезата, аз хванах първия самолет и се прибрах”, разказва Стоян малинов, бащата на момчето.

Оттогава започва борбата на Малин и цялото му семейство. Преди 10 години се срещат с рехабилитатора Дилена Блабанова, която успява да възвърне почти цялото движение в ръката му, а от няколко години „Българската Коледа” помага на Малин с рехабилитациите.

Снимка: БГНЕС

Моята цел е била да го направя един самостоятелен млад човек, казва Балабанова.

От миналата година момчето започва да ходи и на фитнес.

Най-голямата надежда на Малин и семейството му е той да възвърне изцяло движението в ръката си. А всеки един от нас може да подкрепи „Българската Коледа” с есемес на номер 1117 или обаждане на 0 900 1117.