И тази година „Българската Коледа“ е в помощ на много деца с церебрална парализа. Кампанията помогна на 13-годишния Емануел.

Докато Емо реди любимата си игра, майка му разказва, че животът им преди години е изглеждал точно така – като пъзел, с много части.

Снимка: bTV

Когато детето е на една година, родителите забелязват, че трудно поема въздух. Всеки лекар ги препраща към следващия. Докато не чуват диагнозата – церебрална парализа.

„Тя ни погледна, каза: „Ами това ви е най-малкият проблем - вашето дете не може да ходи“, спомня си майката на Емо – Любов Спасова.

Снимка: bTV

Така започват процедури с дълги упражнения и постоянна рехабилитация.

От няколко години кампанията „Българската Коледа“ покрива разходите за рехабилитация, съобразена с нуждите на детето. За семейството сумата е непосилна.

„Той подобри своята моторика, концентрация, памет, комуникация,  във всички сфери на неговото развитие отбелязваме напредък“, казва д-т Татяна Шуманска, СБРДЦП „Света София“.

Снимка: bTV

„Трябва да се борят, да имат вяра, надежда и да вървят напред, защото като сме отчаяни - не правим услуга на децата си. Надявам се да върви все напред. Все така добре и да е здрав!“, споделя майката на Емо.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи с SMS на 1117.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!