В навечерието на Коледа продължаваме да ви срещаме с децата, подпомогнати от "Българската Коледа". Днес разказваме за 7-годишната Микаела, която мечтае да порасне като връстниците си.

Микаела ще ви посрещне топло, ще се усмихне и ще ви прегърне. Но зад усмивката се крият трудностите, започнали още при раждането й.

„Така и не навакса на килограми, имаше трудности с храненето, всички неща се развиваха с много по-бавни темпове, отколкото при всяко дете. Като майка и на друго дете - виждах всички проблеми, които съпътстваха. Така се започна ходене по  болници, тестове, резултати – отхвърляне на диагноза след диагноза и нямаше резултат години наред“, разказва Майката на Микаела – Милена Паунова.

Поставят й диагноза дефицит на растежен хормон. И въпреки че е първокласничка, на ръст е колкото 4-годишна.

„Имали сме ситуации, в които дечицата не искат да играят с нея, защото й казват, че тя е бебе. Те я игнорират“, казва още майката.

От тази година "Българската коледа" финансира лечението, но семейството има нужда от още средства за скъпоструваща терапия.

„Мечтая си хората да се приемем, каквито сме. България има много лъчезарни хора, много добри. Мечтая си доброто да преобладава, да се разбираме, подкрепяме и разбираме отвъд външния вид“, споделя майката на Микаела.

Микаела мечтата да е наравно със своите връстници.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!