Българска пародия на песента Bad guy на Били Айлиш събира стотици позитивни отзиви в „Ютюб”, а автор и главен герой е една „лоша кака”, която иска да заличи от Земята всички „пликчета и бетон, пластмаса и найлон”.

Освен това призовава да спрем да използваме толкова често "печки, дизел и коли".

Тя е Сана Алсбей-Драгова и направи една удивително приличаща на оригинала пародия със смисъл и послание. В „Лоша кака” тя призова хората да слязат от колите си и да тръгнат пеша. Особено актуално звучи това днес, когато все повече се съобщава за замърсяване на въздуха у нас.

Сана ни разказа за страстта си към живота с необикновено спокойствие и тайнствена усмивка на човек, който е преживял и осъзнал малко повече, отколкото си представяме, че може да знае един млад и успешен влогър.

Освен заснемането на видеа за интернет, тя е и бранд мениджър на марка сурови десерти и йога инструктор на деца и младежи. Свежа и усмихната тя ни сподели как успехът е дошъл при нея.

„След като видях оригиналния клип на Били Айлиш Bad guy, си помислих, че това би било интересно, ако се направи под знака на темата за екологията, защото в клипа героинята се е побъркала, тече й кръв от носа, върти се на пода. Стори ми се, че това чувстват много от нас, които се опитват да намалят пластмасата в ежедневието си и въобще да живеят по-екологично, направо сме се побъркали от това, което се случва”, сподели Сана.

Нейни приятели й помагат да превърне идеята си в реалност. Не закъсняват и похвалите в канала й – „Царицата на пародиите”, „уникално видео” и „българската версия ми харесва повече”, както и доста чуждоезични коментари са само малка част от мненията и реакциите под видеото на „Лоша кака”.

А посланието е повече от ясно, направо си е директно, обясни младата влогърка: „Както се пее в клипа – „Аз боклуците ги хвърлям в кошчето не взимам пример от тях”.

Сериозното послание е поднесено чрез хумор, за да достигне до повече хора. То призовава към спасяване на природата от „токсините”, в които за жалост  сме се превърнали за планетата ни, според Сана.

Снимка: Ладислав Цветков

„Използвам този подход, за да се опитам да променям, истината е, че един човек може да промени нещо, както едно зрънце може да натежи на везната”, казва Сана.

Тя не публикува много често видеа в канала си в „Ютюб”, защото смята, че всичко, за което говори, трябва да има своето време и да е изпитано лично.

А първата й пародия на песента на Ариана Гранде Seven rings е била именно това – осъзнато завръщане след дълга пауза и начин да се самоиронизира като човек, който може би вече е малко пораснал да прави влогове, обясни самата Сана.

Темата е неистовата борба за „1000 лайка” и обсебването на младите да имат харесвания, независимо от това какво показват.

Сана призна, че това е било и реклама на канала й.

Йогата като начин да преодолееш стреса

Основните теми в „Ютюб” канала й са за здравословния начин на живот и хранене, които са продължение на страстта й към йогата.  

Самата тя споделя, докато прави разгряването си в уютното като дом студио, което сякаш ни прегърна с тайнствените си разноцветни стени и мека светлина, че именно тези физически и духовни практики са я променили коренно. И са я направили уравновесена и приемаща предизвикателствата в живота спокойно.

Снимка: Ладислав Цветков

„Аз преди бях като всеки един човек - доста експресивна на 19 години. Лесно се палех и позволявах нещата, които ми се случват - често негативни, да ми се отразяват на емоционалното състояние", отговаря Сана, докато седим на земята, след като сме пробвали да се потопим в необятния свят на йогата.

Упражненията на вид лесни и плавни всъщност напрягат цялото ни тяло и след разгрявка на гръбначния стълб, усещаме леки болки навсякъде:

Снимка: Ладислав Цветков

„Защото йога помага на организма да функционира правилно. Много хора си мислят, че йога е, за да те направи по-гъвкав, а това е като страничен положителен ефект от практикуването. Тя стимулира всеки аспект от нашия организъм – кръвоносна система, храносмилателна система, всичко”, обясни Сана.

А след като е започнала да практикува усилено йога, е свалила и около 10 килограма, които и до днес са си останали в миналото, докато на среща ни седи усмихната, позитивна и много вдъхновяваща съвсем не „лоша кака”.

Снимка: Ладислав Цветков

Накрая на разговора ни „невзимащата пример от боклуците” млада жена ни пожела да засадим по едно дърво през предстоящата нова 2020 г., за да оставим нещо от себе си във времето, което ще краси земята ни и ще носи смисъл.