За първи път българските граждани в Германия ще могат да гласуват в 13 допълнителни секции по време на изборите за Европейски парламент на 26 май. Федералните власти уважиха желанието на страната ни за разкриване на още секции.

Те ще допълнят секциите към трите ни дипломатически и консулски представителства в Германия и петте офиса на почетните ни консули. Така на евроизборите сънародниците ни, които упражнят в Германия правото си на глас, ще могат да го направят в общо 21 града.

В Берлин ще се гласува в сградата на посолството. Консулските ни представителства в Мюнхен и Франкфурт на Майн ще открият избирателни секции на адресите си „Валхалащрасе“ 7 и „Екенхаймер ландщрасе“ 101.

В Хамбург българите могат да гласуват в офиса на почетния ни консул на улица „Алстертор“ 15. В Дармщадт секцията ще е на адреса на почетното консулство на „Хилпертщрасе“ 3, а в Магдебург – на „Хекелщрасе“ 9.

Избирателни секции ще има и в почетните консулства на България в Мюнстер – „Бисмаркалее“ 1 и в Щутгарт –„Мьорикещрасе“ 11. Всички секции ще бъдат отворени за гласуване от 7.00 ч. до 20.00 ч.

Отделно българската държава ще организира отварянето на избирателни секции в градовете Аахен, Бремен, Дортмунд, Дрезден, Ерфурт, Фрайбург, Хановер, Карлсруе, Кьолн, Констанц, Лайпциг, Нюрнберг и Регенсбург. Адресите им ще бъдат своевременно съобщени на сайта на посолството ни в Берлин и на сайта на МВнР.