България и Италия започват съвместна работа по разследване и спиране на нелегалния трафик на боклук.

Това увериха Бойко Борисов и Джузепе Конте при визитата на италианския премиер в София.

„Всеки, който се е опитал да заобиколи закона, разпоредили сме на вътрешните министри, а можем само да окуражим магистратите да влязат те в много бърза кооперация и в рамките на седмици от двете страни да се разбере имало ли е такъв проблем. Ако отпадъкът отговаря на приетите в Европа правила, всичко е наред. Ако не отговаря ще си понесат отговорност от двете страни, тези които са потъпкали закона. Ние ще бъдем не само неотстъпчиви, убедени сме, че ще ги смажем“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Италия е в първите редици на тази битка - срещу нелегалния трафик. Сътрудничеството ни с България ще доведе до много скорошни резултати, да не кажа внезапни. Трябва да бъде изкоренен всеки стрък на нелегалност", заяви Джузепе Конте, министър-председател на Италия.

В рамките на срещата министър-председателят Бойко Борисов е отбелязал желанието за активизиране на двустранното партньорство в енергийния сектор.

Конте и Борисов си размениха футболни фланелки на националните отбори, а по-късно домакинът показа на своя гост базикликата "Св. София".