Разпитите по „Барселонагейт“ продължават. Днес в Софийската градска прокуратура са извикани „Мис България“ 2001 Ивайла Бакалова и бившият шеф на „Лукойл“ Валентин Златев.

bTV научи, че освен тях в сградата на ул. „Черковна“ трябва да пристигне и бизнесменът Георги Самуилов. Първа на разпит обаче се яви Ивайла Бакалова. Тя влезе в сградата на Софийската градска прокуратура преди минути. Преди това заяви, че няма да разкрие подробности по скандала, който е „очевиден за цяла България“.

„Дали се притеснявам за живота си?! Няколко пъти чувах заплахи, но не се притеснявам. Каквото има да се случва, се случва. Човек може да умре само веднъж. Мисля, че зная достатъчно по темата. Мисля, че и много други хора знаят. Сигурно ги е страх да говорят“, каза Бакалова на влизане. 

Припомням, че именно „Мис България“ 2001 беше сред първите, които говориха публично по темата „Барселонагейт“. А всъщност той избухна пред 2020-а, когато испанското издание „Ел Периодико“ съобщи за разследване на испанската полиция, според което може да има връзка между изпирането на няколко милиона евро и бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

В сградата на ул. „Черковна“ трябва да пристигне и Валентин Златев. По информация на bTV той също ще бъде разпитван на тема „Барселонагейт“. Дали ще разкрият какво са били питани и какво са отговорили - ще стане ясно по-късно.

Разпити по скандала имаше и миналата седмица, като сред разпитваните беше и самият Бойко Борисов. А именно това разследване стана и причина от прокуратурата да поискат имунитета на лидера на ГЕРБ.