„Вероятността Борисов да стане обвиняем е нулева. Беше призован по едно досъдебно производство и една проверка. За "Барселонагейт" - няма такъв гейт, защото няма престъпление по този казус. Въпросите са същите, които бяха преди 3-4 години - дали познава определени лица, или не познава“.

Това заяви адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков на брифинг пред медиите. 

По думите на Менков единствените посещения на Борисов в Испания са били в качеството на министър-председател, главен секретар на МВР и кмет на София. 

Второто явяването пред Върховната касационна прокуратура е по проверка, която се различава от съобщението на прокуратурата, каза адвокатът.

„Беше по изказване на Иван Гешев и обръщение към някого, че някой стои на ветровито място и за Мечо Пух. Г-н Борисов няма касателство към подобно нещо. Да обещава посланически постове не е възможно, защото няма как да го осигури. Г-н Борисов не е член на МС или президент на България и не може да обещава подобни неща“, обясни Менко Менков.

По думите му Борисов не познава шестимата души от Висшия съдебен съвет, които поискаха Гешев да бъде отстранен от длъжност.

„Бойко Борисов не е искал оставката на Гешев, оставката беше заявена от г-жа Габриел. Дори да я иска, това не е престъпно деяние. Ние сме си спокойни, той си е в парламента. Това бяха майски екскурзии днес на фона на абитуриентските балове“, каза още адвокатът.