В духа благотворителността една кампания във Варна започва в 10 ч. на входа на Морската градина. Там ще се открие мобилен пункт за кръводаряване. Той е резултат от благотворителната кампания за събиране на капачки и дарения „Аз вярвам и помагам“.

Снимка: bTV

През целия ден до 19 ч. ще има и Благотворителен базар, на който посетителите ще могат да си купят рекламни материали, но с кауза.

Събраните средства ще бъдат дарени за другите инициативи на организацията, а именно - втора неонатална линейка от кампанията, която ще помага на новородените от Севризточна България и медицинско оборудване за отделението по Детска хирургия в болница „Св. Анна“ във Варна.

Който иска да помогне, може да открие подробости за кампанията „Аз вярвам и помагам“ в социалните мрежи.

Любопитен е фактът, че едно младо семейство дарява сумата от 600 лева от събраните средства от сватбата си за тази кауза. Другият добър пример е от Габрово - семейство дарява 6500 лева, събрани по време на кръщенето на детето им, тоест вместо да приемат подаръци за празника, те събират средства за кампанията.

Другата събота - пред Катедралата ще се събират капачки и стотинки от 9 до 14 ч. отново в името на тази кауза. Всеки, който има отношение към инициативата, може да види детайли във Фейсбук страницата на „Аз вярвам и помагам“.