Възникнала е голяма авария на довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в кв. "Железни заводи" в Перник, съобщиха от ВиК.

Аварийните дейности ще нарушат водоподаването на централната градска част на Перник и 11 квартала, също и на още осем населени места.

Аварията е на довеждащ клон 1, имаме уверението на ВиК дружеството, че в рамките на деня тя ще бъде отстранена, заяви за bTV кметът на Перник – Станислав  Владимиров.

Снимка: btvnovinite.bg

Резервоарите в централната градска част са пълни, така че нарушаването на водоподаването в рамките на режима няма да е толкова драстично, увери той. По думите му още тази вечер в централната градска част ще има вода.

Очаква се ремонтът да бъде продължителен, при необходимост ще се работи и през нощта, посочват от ВиК. 

Няма да бъдат засегнати най-големите квартали - "Изток", "Мошино" и "Тева", част от квартал "Иван Пашов", селата Люлин и Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график.

За да се намали времето за отстраняване на аварията ще работят два екипа - на ВиК дружеството и на столична фирма.

"Тръбите са изгнили, то се вижда, стоманен водопровод, просто няма нищо вечно. Дошло му е времето", обясни Румен Асенов от ВиК-Перник.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че колкото се закъснее с режима - гражданите ще бъдат компенсирани с по-дълго водоподаване довечера.